Atlanti átkelés 2022. november 02-december 02.

      Atlanti átkelés 2022. november 02-december 02. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
05nov2022
02dec2022

Rövid leírás: Atlanti átkelés a Kanári-szigetektől Kubáig

2017-18-as Mallorca-Gran Canaria túráink után, idén tovább toljuk a vonalzót az Atlanti-óceán térképén, egyenesen Kubáig!

A November 02-i behajózás után a hajót néhány nap alatt közösen készítjük fel a csaknem 1 hónapos útra. Feltöltjük a készleteket, ellenőrizzük a felszerelést, beosztjuk a feladatokat, őrségeket.

Ezekkel a dolgokkal , az alaposságot szem előtt tartva, igyekszünk minél hamarabb végezni!

Gran Canariáról indulva, kb.3600 tengeri mérföldet hajózva érjük el a Turk's & Caicos szigeteket.

Az Anglia tengerentúli területének számító kis szigeteken rövid pihenőt tartunk, majd tovább hajózunk utunk végállomására, a Kuba nyugati oldalán fekvő Cienfuegosba.

Ha sikerül jó időt futnunk, esetleg még hajózunk Cayo Largo környékén, de ez függ az átkelés időtartamától!

Kubában érdemes pár napot még eltölteni a hazautazás előtt, hogy magunkba szívhassuk Castro rendszerének még élő hangulatát!

Egy ilyen Óceán átkelés sokaknak bakancslistás, de ne feledjük,  ez annyit is jelent, hogy hosszú hetekig a hajó jelenti számunkra az életteret!

Nem bújhatunk el egymás elől, de önmagunk elől sem! Bár a kapitány a felelős személy,  mindannyian felelősek vagyunk egymásért!

A bajtársiasság, önmérséklet, hogy felmérjük, mennyit adagolunk magunkból, amivel nem megyünk a többiek idegrendszerére, nagyobb érték a fedélzeten, mint a professzionális vitorlázó tudás!

Nem sétahajózásra készülünk, 3600 mérföldön keresztül csak az óceán a társaid és a hajó jelenti majd a világot!  A feladatokból mindenkinek ki kell venni a részét!

Ha valami ilyesmit képzeltél, köztünk a helyed!

Hajónk: Voyage 440, ,,Ron Punch", 4 kabinos, 4 fürdőszobás, 8+2 személyes összkomfortos katamarán vitorlás

Nyílt óceáni hajózáshoz a legmodernebb navigációs eszközökkel, AIS, Radar, GPS, nagy méretű érintőképernyős plotter a kormányállásban, autopilot, Epirb, Vhf rádió, műholdas telefon, vízkészítő, solár panel, 620 l víztartály, 400l diesel (+viszünk tartalékot)... van felszerelve.

Tervezett létszám: 8+1 fő

Részvételi díj: 2900€/fő

A részvételi díj tartalmazza: a hajóval kapcsolatos költségeket, / kikötői díjak, kaucio, élelmiszer készlet, (kivéve szeszesitalok) .

Nem tartalmazza a kiutazás és hazautazás, az út során felhasznált üzemanyag, parti programok, éttermezések, egyéni utasbiztosítások költségeit!

A Las Palmasból való elindulás után a túlpartig, nincs lehetőség kiszálni!

Jelentkezés a részvételi díj 50%-ának kp-ben, vagy banki átutalással történő befizetésével lehetséges!

A fennmaradó részt legkésőbb az indulás előtt 2 hónappal kell befizetni!

További általános tudnivalók a GYIK-ban >>

Érdeklődés, jelentkezés >>