7 thoughts on “Vendégkönyv

 1. MJ

  Húsvétkor megvolt az első katamarán élményem Horvátországban.
  Olyan hideg volt, hogy beledermedt a tusfürdő a flakonjába. 25 (néha 30) csomós szelünk volt, időnként vízszintes esővel. Nem volt olyan hely a hajón, ahol ne fáztunk volna.
  De a amikor csak nektek kinyitnak egy konobát egy világ végi kis szigeten, és úgy látnak vendégül, mintha családtag lennél…
  Vagy amikor a felhők mögül kinéz a nap, és olyan színekben látod az eget, amilyet képzelni sem lehet….
  Vagy amikor este egy elhagyatott öbölben horgonyon állva nem hallasz mást, csak ahogy a hajó oldalát csöndesen verdesik a hullámok…
  Vagy közösen főztök a hajón, abból, amit a hűtőben találtok…
  Vagy amikor beérsz egy kikötőbe és érzed, hogy most megállt az idő…
  Én biztosan nem utoljára hajóztam Imrével.

  Reply
 2. Rostás Viktor

  2018 tele. Magyarországon -18 fok. Ufff. Rég nem volt
  Ilyen hideg. No, de Kit érdekel? Kanári szigetek. Körülnézek. Keresi a szemen a sárga madarat. Valahogy éreztem, hogy ismét csalódnom kell. Sehol egy sárga kanári… 😂😂😂
  Taxit béreltünk Las Palmas-on és irány a kikötő! Egy 52 lábas Dufour. Teniszütők otthon maradtak. 😉
  Nagyon jó csapat jött össze! Különböző emberek, közös cél! Hajó, óceán, sziget felfedezés, gasztronómia, buli. Volt minden.
  Megtapasztaltuk az óceán zord viharos arcát. Az ideális ,napos időben való örömvitorlazas alatt a tekintélyes számú palackorrú delfinek vidám örömtáncát, akik órákig velünk szelték a habokat. Éjszakai őrség a nyílt óceánon. Hiába… hajnali 3 körül is kell találkozni egy másikk vitorlással. Ők is őrültek! 🙂
  Autóval bejártuk a szigeteket, építettük a csapatot némi hazai gyümölcspárlat hozzáadásával. Felfedeztük a helyi utcai rendezvények elég speciális hangulatát. Inyenceknek helyi kecskehús és helyi sörök. Közben a kilátás pazar többszáz méter magasan lévő étteremből az óceánra. A Teide látványa mindent visz. Kis offroad autózás Gomerán. Természet a négyzeten. Aztán a vakmerőbbek összemérik erejüket az óceánnal egy mindent elöntő fürdőzés közepette.
  Mi kell még? Ha szereted a különlegességet és a kalandot, de mindezt tapasztalt vezetővel szeretnéd. Gyere te is. Ne tartson vissza a fotel a TV előtt! Éld meg amit eddig talán csak vágytál, vagy azt sem tudtad hogy vágyni lehet ilyen csodára.

  Reply
 3. Colgate Attila

  Sziasztok!
  2018. július végén vettem részt egy kis mókázásban Imi kapitány Úrral és pár jól szituált matróztársammal.
  Murterből indultunk Sibenik felé, Bisevo érintésével.
  Csodálatos pár napot töltöttünk a vízen, ahol jártunk majdnem lakatlan szigeten, étlen de hál’istennek nem szomjan haltunk.
  Varázslatos panoráma es egy csodás kis horvát szigetet ismerhettünk meg, ha csak par órára is.
  Hajnali naturfürdés után csónakokba szálltunk és irányt vettünk a bisevoi kékbarlangba.
  Aztán komizsán reggeliztünk es a bár vegyes korosztály voltunk, MINDENKI úgy szállt ki a murteri kikötőbe, mintha azt mondtak volna, soha többe nem lehetsz itt…
  Szóval 1 szó mint 100!!!:
  Aki teheti jöjjön velünk legközelebb, aki meg nem az meg nézze Kapitányunk képeit, amiknél néha megszakad a szívem az irigységtől…
  Folyt. köv.
  Colgate Ati

  Reply
 4. Nagy Roland

  2018 március végén katamarán tréninggel egybekötött túrán vettem részt Imrénél. Kicsit félve indultam neki az útnak a nem túl biztató időjárási előrejelzések miatt- mivel elkísért a 9 éves kisfiam Axel is.
  Az aggodalmak a megérkezés után Zatonba, az indulási marinába hamar szertefoszlottak, nagyon jó csapat jött össze és az idő is elfogadható volt. Nagyon hasznos és gyakorlatias 4 napot töltöttünk a gyönyörű és tágas Lagoon 400 S2 fedélzetén, rengeteg új tapasztalatot szerezve. Remekül éreztük magunkat,köszönet Imrének és a jó társaságnak.
  Roland és Axel

  Reply
 5. István

  Fantastic sailing weekend With a Lagoon 400 Catamaran in Croatia! We had a bit of everything: sunshine, good wind, storm, great food and lots of fun together with Barney Mersich, Matyi Mersich, Imre Szabó, John Vincze, Barna Adrienn, Ildikó Dajka, Niki Varga and Zoli. Imre, thank you for organising this great trip!

  Fantasztikus vitorlás heétvégén voltunk Horvátországban egy Lagoon 409-as katamaránnal! Mindenben volt részünk: napsütés, remek szél, vihar, finom ételek és legfőképpen sok-sok móka együtt Barnussal, Matyival, Imivel, John-nal, Adrival, Ildikóval, Nikivel és Zolival. Imre, köszönjük a nagyszerű szervezést! Köszi!

  Reply
 6. Hofi

  Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Az Imi által szervezett túrák mind, mind rendkívül kivételes élményként marad meg emlékeinkben. A vitorlázás puszta élményén túl mindig számos látnivalót tekintünk meg, kalandos túrákat teszünk, és mindig szuper mansaft gyűl össze. (Ez talán nem az Imi érdeme: kinn a tengeren egymásra vagyunk utalva, eddig nem tapasztaltam konfliktus helyzetet a legénység között.) Szó, ami szó! Nagyon örülök hogy részt vehettem eddigi néhány túrán, és már alig várom a következőt. Imi! Köszönöm, jó szelet!

  Reply
 7. Bubla Szabolcs

  Már többször volt alkalmam Imivel hajózni. Minden alkalom fantasztikus volt, gyönyörű helyekre jutottunk el hajóval, fantasztikus csapattal, sok új barátot, kedves ismerőst megismerve! Sosem felejtem el az Adriai Átkelés után a hajnali megérkezést Vieste kikötőjébe, amikor a telihold még az égen volt, vele átellenben már elkezdett felkelni a nap, szemből pedig a vieste-i világítótorony pásztázott minket. De ugyanilyen gyönyörű élmény volt a 36 órás átkelés után befutni Máltán La Valettába, vagy megpillantani Taorminát, elhajózni a hatalmas Etna előtt vagy megcsodálni a Strombolit a tengerről. Ha bármelyik eszembe jut, beleborzongok és rögtön jókedvre derülök….. Köszönök mindent Kapitány! Remélem hamarosan újra alkalmam nyílik Veled hajózni!!!!!!!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük